Руският президент Владимир Путин изказа днес съболезнованията си във връзка с кончината

...
Руският президент Владимир Путин изказа днес съболезнованията си във връзка с кончината
Коментари Харесай

Путин изказа съболезнования за смъртта на Кисинджър

Руският президент Владимир Путин изказа през днешния ден съболезнованията си по отношение на кончината на някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър, съобщи Ройтерс.

В депеша, адресирана до брачната половинка на Кисинджър Нанси, Путин назовава Кисинджър  " умен и предвидлив общественик ".

" Името на Хенри Кисинджър е неразривно обвързвано с прагматичната външнополитическа линия, която в свое време даде опция за понижаване на интернационалното напрежение и за реализиране на съветско-американски договорености от най-голяма значимост, които способстваха за укрепването на световната сигурност ", се споделя в телеграмата на съветския президент.

" Много пъти съм имал опция персонално да поддържам връзка с този дълбок и невероятен човек и безспорно оставам с най-светли мемоари от него ", акцентира Путин.

Кисинджър, който почина на 100-годишна възраст, беше последовател на разговора сред Съединени американски щати и Съветския съюз през 70-те години на предишния век, който докара до сключването сред двете суперсили от Студената война на първите огромни съглашения за надзор над нуклеарните оръжия, отбелязва Ройтерс.

" Почина Хенри Кисинджър. Той дълги години правилно служи на страната си. Едновременно с това беше и прагматик, който взимаше поради действителностите и не следваше сляпо каноните на американската външна политика. Сега в американското държавно управление и в западния свят няма и диря от такива хора. Почивай в мир ", написа в " Екс " някогашният съветски президент Дмитрий Медведев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР